- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בנק דיסקונט גבעתיים סניף ככר נח 11052 נ' דנס פלור בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
10032-09-09
14.1.2010 |
|
בפני : אושרי פרוסט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בנק דיסקונט גבעתיים סניף ככר נח 11052 |
: 1. דנס פלור בע"מ 2. יצחק צוקרל 3. אליעזר צוקרל 4. תלמה צוקרל |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשת רשות להתגונן בפני תביעה כספית בסך של 225.886 ₪, אשר הוגשה על ידי התובע, בנק, כנגד ארבעת הנתבעים. לטענת הבנק, חתמה נתבעת 1, ביום 7/5/07 על הסכם ניהול חשבון עו"ש, מס' 2635 ובאותו יום נתבע 2 חתם על ערבות מתמדת, לכל התחייבויותיה של נתבעת 1.
לטענת הבנק, בהתאם להסכם הנ"ל, כל יתרת חובה תישא בריבית חריגה, שתחול על ידי הבנק, והבנק רשאי לדרוש את סילוק יתרת החובה, בכל עת.
ביום 23/4/09 נחתם בין התובע לנתבעים, הסכם פשרה בעניין יתרת חובה של הנתבעת 1 בחשבון, שכלל גם את יתרת ההלוואה, שהועמדה לזכות הנתבעת 1, בחשבון הלוואה 4886.
בהתאם להסכם זה, הנתבעים התחייבו ביחד ולחוד, לפרוע עד 31/7/09, את מלוא חובה של נתבעת 1, ואף הועמדה לה הלוואת גישור נוספת, בסך של 214.770 ש"ח, שמספרה 4940.
הסכם הפשרה הופר על ידי הנתבעים, ויתרת חובם בגין חשבון ההלוואה של נתבעת 1, מס' 4886, וחשבון ההלוואה 4940 נכון ליום 2/9/09, הינה 219,628 ש"ח ובצירוף ריבית חריגה, מגיעה לסכום התביעה.
לטענת הנתבעים, יתרת החוב הנתבעת על ידי הבנק, אינה משקפת את החוב האמיתי, והם מבקשים להמציא להם דפי חשבון, כדי להגיש בקשת רשות להתגונן מפורטת. עוד לטענתם, האמור בכתב הערבות לא הוסבר להם על ידי פקידי הבנק, אשר החתימו אותם, והם נתבקשו לחתום על מסמכים ללא שהוסבר להם על מה שהם חותמים.
נתבע 2, מר יצחק צוקרל, השיב בחקירתו, כי אכן חתם על הסכם הפשרה, אך זה הוכן מראש על ידי פקידי הבנק, ונאמר לו כי עליו להשיב את סכום ההלוואה, בתוך 3 חודשים, ואם לא כך, יבוא בדברים עם הבנק שוב.
לגרסתו, הוא שאל במפורש את פקידת הבנק, מה יהיה לאחר שלושה חודשים, נוכח העובדה, שידע כי לא יהיה באפשרותו לשלם את סכום הפשרה, ונאמר לו מפורשות שיחליטו אז מה לעשות.
הוא אישר, כי חתם על דברים שלא נכתבו וכי טענתו היא טענה בעל פה נגד מסמך בכתב.
גם נתבעת 4, הגב' תלמה צוקרל, השיבה כי חתמה על המסמכים מבלי לקרוא אותם, כדי לעזור לבנה.
מדובר בטענה בעל פה, נגד מסמך בכתב, לפיה טוען נתבע 2, כי הובטח לו בעל פה על ידי הבנק, שלאחר שלושה חודשים, יכול שלא יהיה בידו להשלים את תשלום הסכם הפשרה, יבוא הבנק עימו בדברים, להסדר ההלוואה.
מדובר אמנם בטענה בעל פה נגד מסמך בכתב. אך יש לאפשר לנתבעים אתץ יומם בטענה זו.
לאור טענתו זו, בעל פה, של נתבע 1, ולאור הטענה שהסכום הנתבע על ידי הבנק, אינו הסכם הנכון, אני נותנת רשות להתגונן.
לטענת הנתבע 1, הוא זקוק למסמכי הבנק, אני קובעת כי בתוך 7 ימים מהיום יגיש לבנק את בקשת גילוי מסמכים ספציפיים. הבנק יגיב לבקשה זו תוך 7 ימים נוספים. ככל שהבנק ימסור לו מסמכים – ישלם לבנק מחיר עלות צילום, עבור כל עמוד.
ניתנה היום, כ"ח טבת תש"ע, 14 ינואר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
